خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی

به گزارش وبلاگ شادمهر، خشک کردن ریحان برای برخی از افراد سخت به نظر می رسد چون اغلب متوجه می شوند این سبزی مفید موقع خشک کردن سیاه و پژمرده می گردد و این اصلا جالب نیست. شاید دلتان بخواهد بدانید که چگونه می توان آن را خشک کرد که هم ظاهر خود را حفظ کند و هم راحت و بدون دردسر باشد. در زیر به چندین روش خشک کردن ریحان برای افراد با امکانات مختلف اشاره شده است.

خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی

به گزارش وبلاگ شادمهر به نقل از مجله قرمز ،خشک کردن ریحان به صورت مناسب می تواند کمی مشکل باشد. این گیاه برگهای بسیار حساس و حاوی روغن زیاد دارد که به آهستگی خشک می شوند و خیلی راحت تیره می گردد. استفاده از دستگاه خشک کن یا مایکروفر برای خشک کردن ریحان ممکن است نتایج بهتری داشته باشد.

جدا کردن و خشک کردن ریحان در هوای آزاد

  1. ریحانها را درست بالای انتهای دو دسته برگ ببرید. ریحان در واقعا دوست دارد هرس گردد و هنگام بریدن به سمت عقب رشد نموده و بوته ای تر می گردد.
  2. ریحان را به آرامی در کاسه آبی که زیر شیر قرار گرفته بشویید. دقت کنید که هر نوع برگ له شده ای را جدا کنید. ریحان را به آرامی انتقال دهید چون پژمرده شده و به راحتی تیره می گردد.
  3. ریحان را روی یک پارچه تمیز یا دستمال آشپزخانه به مدت یک ساعت یا بیشتر بگذارد تا رطوبت سطح آنها از بین برود. این رفتن رطوبت سطحی از ریحان قبل از آویزن کردن برای خشک کردن، خیلی مهم است. اگر این کار را نکنید، خطر کپک زدن یا قهوه ای شدن لکه های ابی روی برگها وجود دارد و آن چیزی که شما می خواهید نخواهد شد. به عبارت دیگر، قبل از خشک کردن، خشک کنید.
  4. 4 ساقه ریحان را کنار هم گذاشته و با یک نخ مخصوص کارهای آشپزخانه ببندید. برای اینکه هوا به خوبی بین آنها گردش کند، بهتر است که تعداد ساقه ها در هر دسته تعداد کمی باشد.
  5. روی آنها برچسب زده و آویزن کنید تا خشک گردد. البته شما می توانید آنها را روی دسته کابینت بگذارید تا خشک گردد اما وقتی می خواهید وسیله از داخل کابینت بردارید، آزار دهنده خواهد بود. بهترین مکان برای آویزان کردن گیاهان یک نقطه آرام بدون مزاحمت، گرم، تاریک و خشک است. می توانید آنها را در انباری گرم آویزان کنید. اگر نگران گرد و غبار و حشرات هستید، دسته ریحان خود را درون یک کیسه کاغذی قرار دهید که چندین شکاف در آن تعبیه شده باشد تا گردش هوا امکان پذیر باشد. به یاد داشته باشید که گردش هوای خوب خیلی مهم است بنابراین کیسه را شلوغ نکنید.
  6. وقتی که ریحان به طور کامل خشک و شنماینده شد که حدود 2 هفته در تابستان طول می کشد، برگها را از ساقه ها جدا نموده و در کیسه کاغذی یا شیشه دهان گشاد بریزید. برگها را تا حد امکان همانطور سالم نگه دارید. موقعی که قصد دارید که از آنها در یک دستورالعمل غذایی بهره ببرید، آنها را به اندازه دلخواه خرد کنید.
  7. در صورت احتیاج تا سال آینده تا وقتی که دوباره این کار را انجام دهید، از آنها بهره ببرید. از همین تکنیک می توانید برای پونه، نعناع، اسطوخودوس، شوید، مریم گلی و گزنه بهره ببرید. داشتن شیشه های پر از گیاهان خشک شده واقعا شگفت انگیز است. می توانید از آنها برای طعم دهی به غذاها و انواع چاشنی های خانگی بهره ببرید.

خشک کردن ریحان در مایکروفر

روش ساده دیگر خشک کردن ریحان استفاده از مایکروفر است. شاید سریعترین روش خشک کردن ریحان همین روش باشد و به میزان زیادی عطر و طعم آن را حفظ می نماید. اگر بلافاصله مقدار زیادی ریحان خشک احتیاج داشته باشید و فضای کمی هم برای خشک کردن ریحان داشته باشید، این روش از همه بهتر است. برای درست کردن ریحان خشک به این شیوه به ترتیب زیر عمل کنید:

  1. برای اینکار فقط به چند برگ با کیفیت از گیاه احتیاج دارید.
  2. آنها را شسته و هر گونه گل و سایر ناخالصی ها را از گیاه جدا کنید و با استفاده از حوله کاغذی، به آرامی رطوبت اضافی را جدا کنید.
  3. برگها را روی دستمال آشپزخانه یا حوله کاغذی بگذارید که روی یک ظرف مخصوص مایکروفر قرار گرفته و مایکروفر را روی بالاترین حالت با زمان 20 تا 30 ثانیه بگذاراید.
  4. باز هم این کار را ادامه دهید تا زمانی که برگها آغاز به پیج خوردن و خشک شدن نمایند. این کار 2 تا 3 دقیقه در مایکروفر وقت می گیرد.

خشک کردن ریحان در فر

خشک کردن در فر روشی ساده و محبوب است و معمولا چند ساعت تا نهایتا تا یک روز وقت می گیرد تا نتایج دلخواه شما به دست آید. در این روش به ترتیب زیر عمل کنید:

  1. نخستین مرحله در این روش برداشت کردن ریحان است. گیاهانی برای خشک کردن چیده می گردد باید به هنگام صبح برداشت گردد دقیقا پس از اینکه برگها رطوبت خود را از دست داده اند. باید قبل از گرم شدن گیاه آن را از آن شاخه جدا کنید. ساقه ها را از نیم سانتی بالای یک گره رشد بردارید. این کار باعث می گردد تا برگهای بیشتری را در یک نقطه بردارید. موقع خشک کردن ریحان بیش از آن مقداری که می خواهید برداشت کنید چون برگها بعد از خشک شدن نصف می شوند.
  2. برگهای تازه را شسته و به صورت یک لایه داخل سینی فر یا ظرف مخصوص غذای فر که کف آن کاغذ گذاشته شده، قرار دهید و در دمای 100 درجه به مدت 20 دقیقه قرار دهید.
  3. دقیت کنید که دما زیاد بالا نباشد چون باعث می گردد که گیاهان کمی مزه تلخ بگیرند.
  4. بعد از 20 دقیقه، فر را خاموش کنید و به مدت 3 تا 4 ساعت دیگر بگذارید داخل فر بمانند.
  5. توجه داشته باشید که فلز باعث تیرگی برگ ریحان می گردد، برای همین همواره باید از کاغذ مخصوص فر بهره ببرید.

خشک کردن ریحان با دستگاه خشک کن

یکی از روشهای دیگر برای به دست آوردن ریحان خشک، استفاده از دستگاه خشک کن است. معمولا کسانی که جزو فراوری نمایندگان مواد غذایی خانگی هستند و محصولاتی مثل میوه خشک، لواشک و سبزی خشک درست می نمایند با خریدن این دستگاه یک سرمایه گذاری خوب برای کارشان انجام می دهند. این وسیله اغلب مواد غذایی را خشک می نماید بدون آنکه تغییر خاصی در آنها ایجاد کند؛ از این جهت خرید این وسیله به همه کسانی که اهل درست کردن میوه وسبزی خشک به میزان زیاد هستند، توصیه می گردد. برای خشک کردن ریحان در دستگاه خشک کن به ترتیب زیر عمل کنید:

  1. برگها را به هنگام صبح وقتی که آفتاب عطر و بوی آنها را نگرفته، بچینید. به اندازه نیم سانت بالای گره رشد، برگها را بچینید.
  2. برگهای ریحان سالم، ظاهر سبز روشنی دارند. ساقه ها و برگهایی که تازه نیستند، جدا کنید و دور بیندازید. این قسمتها داخل فر یا دستگاه خشک کن سوخته و طعم برگهای ریحان را خراب می نمایند.
  3. آنها را با آبی هم دمای اتاق یا محیط بیرون بشویید. آب گرم ممکن است برگ را شوکه نموده و آنها را خراب کند. همچنین می توانید آنها را در آب همراه با کمی سرکه به مدت 10 دقیقه بگذارید بماند. این محلول حشرات و باکتریهای روی سطح را می کشد.
  4. آنها را با دستمال کاغذی یا حوله آشپزخانه خشک کنید. برگهای مرطوب ریحان مستعد کپک هستند.
  5. دستگاه خشک کن را روی 95 درجه بگذارید (یا طبق تنظیمات دستگاه). منتظر بمانید تا ریحان خشک گردد. شما متوجه می شوید که برگها پیج خورده و خشک می شوند.
  6. بسته به میزان رطوبت برگها، فرایند خشک شدن حدود 12 ساعت زمان خواهد برد (در برخی موارد حتی تا 24 ساعت طول می کشد).
  7. بعد از هر 4 ساعت آنها را آنالیز کنید.

مقایسه روشهای خشک کردن

  • ایمن ترین روش خشک کردن ریحان استفاده از فر است. در صورتی که نخواهید روغنهای برگ ریحان از بین نرود و در آن بماند این یک روش خوب است.
  • موقعی که می خواهید به مقدار زیاد ریحان خشک کنید از دستگاه خشک کن بهره ببرید. این بخصوص برای کسانی که سبزی خشک درست می نمایند و می فروشند، روش خوبی است. اگر مقدار کم می خواهید، روش فر خوب است.

روشهای نگهداری ریحان خشک

  • آنها را در شیشه دهان گشاد ریخته و در مکانی تاریک مثل کابینت آشپزخانه نگهداری کنید.
  • یکی دیگر از روشها هم ریختن آنها در کیسه زیپ لاک و نگهداری در فریزر است به این ترتیب از حفظ شدن عطر و طعم آنها مطمئن می شوید.
  • می توانید آنها را در ظرفهای نگهدارنده دردار بریزید و در یخچال بگذارید تا بوی مواد دیگر وارد برگهای ریحان نگردد.
  • برگهای خشک شده ریحان را تا یک سال می توان نگه داشت و استفاده کرد اما بعد از یک سال عطر و طعم آنها کاسته می گردد.
  • اگر می خواهید از ریحان برای طعم دهی به غذاها، خورشها، خوراک ماست و خیار و یا حتی اسموتی بهره ببرید، بهتر است همان موقع استفاده آن را با دست یا در آسیاب پودر کنید تا عطر و طعم آن بیشتر باش
  • یک نکته که باید در خصوص خود گیاه ریحان به خاطر داشته باشید این است که نباید بگذارید ریحان گل کند چون برگهای ریحان بیشتر روغنشان را قبل از گل دهی از دست می دهند.
منبع: جام جم آنلاین

به "خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید